Hippocampus Panzio - Trogir - Adria

Kezdőlap

Panzió szállásfoglalás

Apartmanok

Utazás - Térképek

Programok

Trogír és környéke

Okrug Donji

Fotógaléria

Partnereink

Elérhetőség

Hippocampus Panzió :: Trogír :: Okrug Donji / Térképek

Térképek

1. Áttekintő térkép

Kezdjük az utazást, nézzük át merre is visz majd az út Trogír felé.

2. Útvonal térkép

Útvonal:
Letenye - Zágráb - Karlovac - Bosiljevo - Zadar - Pirovac - Trogír - Okrug Gornji - Okrug Donji

2005. júniusában az autópálya teljes egészében átadásra került Splitig. Az aktuális autópályadíjról Trogírig érdemes az elindulás előtt tájékozódni.
Aki még nem járt a Horvát autópályákon érdemes tudni, hogy a fizetős szakaszokra való behajtáskor a jegyet egy automatából kapjuk, fizetni a lehajtáskor kell. A Kunán kívül Euróval is fizethetünk az autópálya használatért.

3. Trogír és környéke térkép

Aki nem siet, Zadar után bármikor lehajthat az autópályáról és a tengerpart melletti országúton is eljuthat Trogírig. Ezt az utat is több helyen épitik, de a látvány kárpótol az elvesztegetett időért.

4. Ciovó szigete

Trogírban, a piac mellett - Ciovo - táblát figyelve lehet az óvárosba kanyarodni egy hídon. Trogír óvárosán áthaladva (csak egy felé lehet menni), a második híd után jobbra fordulva egy szerpentinen lehet eljutni Okrug Gornji-ba. A pálmasoros tengerpart, és egy kis kikötő után az út emelkedik, és kb. 100 méter után, az - Okrug Donji - táblát figyelve, jobbra kell fordulni (éles jobbos, tükör táblával védve). Innen a főúton kb. 4 km Okrug Donji, melynek főterén található a Hippocampus-Csikóhal Panzió.

...Okrug Gornjiban itt kell jobbra fordulni

 

...ahol baloldalt egy iskola van

 

5. Okrug Donji térkép

A panzió melletti épületben található egy kis bolt, ahol mindent meg lehet venni. Szemben van a túrista információs hivatal, telefon és postaláda, valamint a helyi busz megállója.
A strand csupán 3-4 perc, ahol DIDA-BÁR -ját találjuk, sörrel, jégkrémmel, üdítóvel és főleg Palinkovaccal felszerelve. A főút végén található a falu kikötője. Az erdőn keresztülvágva, a sziget túloldaláról tovább gyönyörködhetünk a tengerben. A szigetet olajfás ligetekkel szegélyezett fenyves erdő fedi.

Cím : Trogír-Okrug Donji, Dalmatinska u. 13.

...a várva várt megérkezés

 

...jobbra az utcanév tábla

 

6. Trogír országúti térkép

A legnagyobb benzinkutat bejelöltük a térképen.

7. Trogír belvárosa térkép

A térkép segítségével könnyen eligazodni a kis utcákban. A (térképen) lenti oldalon található a nagy kikötő, az esti élet központja. A fenti részen pedig a szárazföldre átsétálva a piacot - és halpiacot - találjuk. A piac közepén van egy kis pénzváltó, ahol kunát válthatsz forintért.

8. Trogír hajótérkép I.

Érdekességképpen álljon itt két hajózási térkép.